Makaron udon z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron Udon przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawimy w ciepłe miejsce. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i wkładamy do marynaty przygotowanej z sosu rybnego, miodu, czosnku, imbiru, soku z cytryny, octu ryżowego i brązowego cukru.
2.Marchewkę kroimy w cienkie półplasterki, dynię obieramy w i strugamy w cienkie wiórki (najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw).
3.W woku lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej do smażenia. Dodajemy kawałki kurczaka razem z marynatą i smażymy przez 3 minuty. Następnie do woka dokładamy marchewkę i dynię, smażymy przez 2 minuty. Zwiększamy ogień i dokładamy zielony groszek oraz fasolkę.
4.Gdy fasolka lekko zmięknie do woka dodajemy makaron. Całość dokładanie mieszamy i smażymy przez 2 minuty. Zdejmujemy z ognia i podajemy natychmiast.
Komentarze