Makaron szpinakowo-białkowy z sambal oelek

0 (0 ocen)

  • 15 min

Białkowo-węglowodanowa propozycja na ostro

  • 15 min

Składniki:

  • Na 3 porcje:
    150 g makaronu penne
    200 g szpinaku mrożonego
    200 g chudego twarogu
    100 g Newelli naturalnej
    główka czosnku
    sól, pieprz
    4 łyżeczki sambal oelek (w zależności od upodobań - ja kocham ostro

Makaron szpinakowo-białkowy z sambal oelek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy ale nie przelewamy wodą.
    2. Szpinak wrzucamy na patelnię, odparowujemy.
    3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Znów dusimy i doprawiamy do smaku
    4. Po kilku minutach mieszamy szpinak wraz z makaronem.
    5. Twaróg i Newellę kruszymy i dodajemy do makaronu ze szpinakiem
    6. Po nałożeniu na talerz dodajemy na wierzch sambal oelek

Porady

Można pominąć ostatni składnik. Wtedy potrawa będzie łagodna.

Komentarze

Podobne przepisy