Makaron świderki z mięsem mielonym w sosie śmietanowym

4.48 (193 ocen)

  • 30 min

Smaczne danie i szybkie do przyrządzenia rodzina twierdzi ze to poezja dla podniebienia:)

  • 30 min

Składniki:

  • 250g makaronu świderki
    250g mięsa mielonego
    2 średnie cebule
    natka pietruszki świeża bądź mrożona
    majeranek
    śmietana 18%
    pieprz
    sól
    olej
    2 kostki rosołowe wołowa i drobiowa
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Makaron świderki z mięsem mielonym w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron świderki ugotuj w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soli i 1 łyżki oleju.
  • 2. Przygotuj wywar z kostek rosołowych i włóż do niego mięso mielone , posiekaną w kostkę cebulę i 1 łyżkę majeranku , całość gotuj od 10 - 15 min
  • 3. Gdy mięso będzie ugotowane i cebula będzie miękka dodaj ugotowany i odcedzony makaron świderki.
    Wszystko razem wymieszaj.
  • 4. Gdy składniki będą wymieszane dodaj 4 łyżki śmietany i posiekaną pietruszkę po czym całość jeszcze raz wymieszaj i dopraw do smaku a gdy się zagotuje podawaj na stół swoim bliskim. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron świderki (fusilli) Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować