Makaron sojowy biało czerwony z dodatkiem wina czerwonego.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jeśli brakuje Ci czasu na gotowanie, a chcesz zjeść oryginalne danie, to spróbuj przepisu mojego w 10 min gotowego.

  • 10 min

Składniki:

  • Sos chili 7 łyżek
    Makaron sojowy 75 g
    Ziarna słonecznika 2 łyżki
    Listki piepruszki do ozdoby
    Czerwona fasola 14 szt.
    Listki świeżej bazylii do dekoracji
    Woda 1 l
    Sól do smaku
    Pieprz świeżo mielony do smaku

Makaron sojowy biało czerwony z dodatkiem wina czerwonego. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zalewamy lekko osoloną gorącą wodą i odstawiamy na ok. 10 min. i odcedzamy. Słonecznik prażymy na patelni. Na gorącą patelnię dajemy 6 łyżek sosu chili, następnie podgrzewamy i mieszamy w nim makaron (2 łyżki makaronu zostawiamy). Na talerzu układamy makaron w sosie (czerwony), następnie na środek dodajemy sam makaron (biały). Posypujemy prażonym słonecznikiem, ozdabiamy pietruszką. Na sam szczyt dodajemy sos chili, listki bazylii, a po bokach fasolkę czerwoną. Doprawiamy pieprzem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy