Makaron ryżowy z tofu i pędami bambusa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie, proste i smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego
    1 słoiczek pędów bambusa
    1 opakowanie tofu w zalewie
    1 marchewka
    olej sezamowy
    sos ostrygowy ciemny
    łyżka mąki ziemniaczanej
    sól

Makaron ryżowy z tofu i pędami bambusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ser kroimy w kostkę i podsmażamy na rumiano na oleju sezamowym. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Pod koniec smażenia sera dodajemy do niego marchewkę, podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy pędy bambusa razem z zalewą. Całość podgrzewamy, pod koniec dodajemy zawiesinę z łyżki mąki ziemniaczanej i połowy szklanki wody oraz łyżkę sosu ostrygowego. Makaron odcedzamy, wrzucamy na patelnię z warzywami, mieszamy aż do połączenia się składników, solimy do smaku i podajemy.

Porady

Dla ostrości możemy dodać ostrą papryczkę chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy