Makaron ryżowy z pesto

4.47 (145 ocen)

  • 20 min

osoby będące na diecie bezglutenowej często skarzą się i brakuje im zwykłych dań które spożywali przed dieta...Ale wszystko da się zrobić ;) zamieniając zwykły makaron na bezglutenowy czy tez na ryżowy tak jak u mnie.

  • 20 min

Składniki:

  • Składnik na dwie porcje:

    makaron ryżowy wstążki pół standardowego opakowania u mnie TaoTao
    świeże liście bazylii szklanka
    pól szklanki pestek słonecznika + 2 łyżki
    oliwa z oliwek
    parmezan
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.47 (145 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem Spaghetti

Makaron ryżowy z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ryżowy zazwyczaj nie wymaga gotowania. Także wystarczy że go lekko obgotujemy lub zanurzymy na chwile w wrzątku.

    Bazylię, czosnek, słonecznik oraz oliwę z oliwek "blender-ujemy" razem na gładką papkę.

    Jeszcze ciepły makaron mieszamy razem z pesto.

    Na patelni podprażamy pestki słonecznika i posypujemy nasz makaron. Posypujemy parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Makaron ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować