Makaron razowy ze szpinakiem i kurczakiem

4.5 (170 ocen)

Zdrowe i pożywne danie

Składniki:

  • Makaron razowy świderki 400g
    opakowanie mrożonego szpinaku
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżki śmietany 18%
    pół kostki sera feta
    średniej wielkości pierś z kurczaka
    przyprawa do kurczaka (u mnie kebab-gyros)
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron razowy ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu
    2.Pierś kurczaka myjemy,osuszamy, kroimy w paseczki,posypujemy przyprawą i smażymy.Zdejmujemy z patelni odstawiamy w ciepłe miejsce,aby nie ostygła.
    3.Na tej samej patelni dusimy szpinak,podlewając wodą,(jeśli używamy szpinaku w listkach należy go pokroić),dodajemy czosnek,śmietanę i ser feta,drobno pokrojony,jeśli trzeba dosalamy,mieszamy sos szpinakowy aby się nie przypalił,dusimy do momentu,aż będzie gęstniał.
    4.Makaron wykładamy na talerze,na środek dajemy sos szpinakowy,posypujemy kurczakiem i serem feta pokrojonym w drobną kostkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować