Makaron razowy świderki 400g
opakowanie mrożonego szpinaku
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany 18%
pół kostki sera feta
średniej wielkości pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka (u mnie kebab-gyros)
2 łyżki oleju
Makaron razowy ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu
2.Pierś kurczaka myjemy,osuszamy, kroimy w paseczki,posypujemy przyprawą i smażymy.Zdejmujemy z patelni odstawiamy w ciepłe miejsce,aby nie ostygła.
3.Na tej samej patelni dusimy szpinak,podlewając wodą,(jeśli używamy szpinaku w listkach należy go pokroić),dodajemy czosnek,śmietanę i ser feta,drobno pokrojony,jeśli trzeba dosalamy,mieszamy sos szpinakowy aby się nie przypalił,dusimy do momentu,aż będzie gęstniał.
4.Makaron wykładamy na talerze,na środek dajemy sos szpinakowy,posypujemy kurczakiem i serem feta pokrojonym w drobną kostkę.
Komentarze