Makaron po włosku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron z orzechami włoskimi,mozzarellą i brokułami.Kolorowy,apetyczny,wykwintny.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne tricolore: 400 gramów
    - brokuły mrożone (koszyczki): 1 opakowanie
    - groszek mrożony: 200 gramów
    - mozzarella mini (małe kulki mozzarelli): 1 opakowanie
    - orzechy włoskie połówki: 100 gramów
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 4 szczypty
    - oliwa extra vergine (lub olej rzepakowy): 8 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
  • 2. Groszek gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut,następnie wrzucamy brokuły i gotujemy jeszcze 5 minut.
  • wykwintny makaron 3. Mozzarellę kroimy w plasterki.Makaron rozkładamy na talerzach,posypujemy groszkiem,układamy brokuły,plasterki mozzarelli,orzechy włoskie,posypujemy pieprzem.Polewamy oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować