Makaron po włosku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest łatwe i szybkie, a do tego smaczne i zdrowe. Przepis na nie poznałam podczas pobytuwe Włoszech.

Składniki:

  • średni zielony kalafior
    10 dag tuńczyka w oleju
    pomidor
    czerwona papryka
    25 dag makaronu grube rurki
    20 dag startego żółtego sera
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz
    ząbek czosnku

Makaron po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie.
  • 2. Do gotującego się kalafiora dodajemy makaron i gotujemy, aż makaron będzie półtwardy. Odcedzamy.
  • 3. Podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pokrojone warzywa i smażymy. Mieszamy z makaronem, kalafiorem i tuńczykiem, doprawiamy. Na talerzu posypujemy serem.

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy