Makaron po wiejsku z fasolą i boczkiem

4.5 (195 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne danie z makaronem na wiejską nutkę :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron świderki 5 zbóż: 1 szklanka
    - jaja: 2 sztuki
    - fasola czerwona z puszki: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - boczek chudy: 20 dekagramów
    - sól: 0.33 łyżki
    - pieprz kolorowy: 0.25 łyżeczki
    - masło: 1 łyżka
    - ogórek małosolny: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron po wiejsku z fasolą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie -uwaga żeby się nie rozgotował odcedzamy -studzimy.
  • 2. Na patelni na ok 1łyżece masła podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę ,boczek nie tłusty , odsączoną czerwoną fasolę .Dodajemy makaron .Smażymy .
  • 3. Rozbijamy jajka dodajemy do nich sól,pieprz mieszamy .Zalewamy jajkami patelnie z boczkiem,fasolą i makaronem . Mieszamy.
  • 4. Podajemy z pokrojonym ogórkiem i ketchupem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować