Makaron po wiejsku

4.5 (153 ocen)

Danie jest bardzo smaczne i pożywne, zawszę robię większą ilość takiego makaronu i mam szybki obiad na kilka dni. Uwielbiam makaron z takimi dodatkami, prosty sposób na wykorzystanie makaronu z poprzedniego dnia.

Składniki:

  • 0,5 kilograma makaronu wstążka karbowana

    300 gram pieczarek

    1-2 papryki czerwone

    250 gram kiełbasy podwawelskiej

    2 cebule

    Olej do smażenia

    Sól,pieprz

    Słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu. Umyte pieczarki kroimy w plasterki, cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy, kroimy w paski, kiełbasę kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy osobno cebulę, paprykę, kiełbasę oraz pieczarki. Przekładamy wszystko na patelnię, dodajemy makaron, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą, chwilę smażymy razem.

Porady

Danie możemy przyrządzić z makaronu który został nam z poprzedniego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa Makaron Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować