Bardzo prosta,zdrowa,dietetyczna,a do tego pyszna domowa chińszczyzna
1 godz. 30 min
Składniki:
Na jedną porcję :
- 1/2 filetu z piersi kurczaka
- 110g zielonego makaronu - Tagiatelle ze szpinakiem
- pół paczki mrożonych warzyw 'mieszanka chińska'
- przyprawa do potraw chińskich
- sos słodko-pikantny Tao Tao
Makaron po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1) Filet z piersi kurczaka obsypać solą,pieprzem oraz przyprawą chińską i pozostawić w lodówce na godzinę
2) Po godzinie makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu
3) Warzywa ugotować w wodzie lub na parze aż będą miękkie
4) Podczas gotowania makaronu oraz warzyw, pierś z kurczaka pokroić w małe kawałki,a następnie upiec w piekarniku/usmażyć na patelni z dodatkiem oliwy/ugotować na parze
5) Gdy wszystkie składniki będą gotowe należy przełożyć je do jednej miski,posypać przyprawą chińską (1,5 łyżeczki) oraz polać sosem słodko-pikantnym(2-3 łyżki)
6) Całość wymieszać
7) Smacznego !
Porady
Pierś z kurczaka można zamarynować rano aby pobyła w przyprawach przynajmniej 3 godziny
Komentarze