Makaron po chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonały przepis dla kochających połączenie makaronu, warzyw oraz piersi z kurczaka. Niesamowity smak, aromat. Bardzo sycące! :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka, Lubella Rigati Tricolore Makaron Rurki Trzy kolory, papryka czerwona, papryka zielona, por, fix knorr do potraw chińskich

Makaron po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku myję pierś z kurczaka, pozbywam się żyłek, chrząstek oraz kroję w nie za dużą kostkę, następnie wrzucam to do naczynia i obtaczam w przyprawach, tutaj kwestia indywidualna, ale jako, że to potrawa chińska należy dodać ostre przyprawy, ja dodaję dużo curry, paprykę chili, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sól. Kolejno gotuję makaron, ok. 10 minut, troszeczkę al dente, ze względu na kolejne czynności. W między czasie, tuż po umyciu kroję w kosteczkę nasze papryki, oraz por w niewielkie paseczki. Kiedy wszystko gotowe mogę ponownie zabrać się za zamarynowaną pierś, wrzucam ją na dobrze rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju. Podsmażam aż do wyparowania wody, do zarumienienia się mięsa, po czym kolejno dodaję warzywa, makaron oraz nasz magiczny fix knorr do potraw chińskich(proporcje zapisane na opakowaniu), po ok. 10 minutach danie gotowe. :)

Porady

Do dania możemy dodać różne rodzaje papryki, należy uważać, aby nie przypalić mięsa. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy