Makaron peperoncini z pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki makaron, do jedzenia na zimno.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne: 300 gramów
    - pomidory: 3 sztuki
    - pietruszka: 0.5 pęczka
    - czosnek: 4 ząbki
    - chilli: 1 szczypta
    - sól morska: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - parmezan tarty: 1 szczypta
    - pestki dyni: 0.5 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron peperoncini z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę z chilli, solą i czosnkiem rozdrobnić jak najmocniej. Makaron ugotować al dente, odlać 100 ml wody z gotowania, dodać do niej rozdrobnione przyprawy, oliwę i zagotować. Wymieszać z makaronem. Posypać startym parmezanem i wymieszać. Przestudzić, dodać pokrojone w kostkę pomidory.Podawać na zimno! Posypać pestkami dyni. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Piknik Kolacja

Podobne przepisy

4.49 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron zrukolą i pomidorami

To może cię zainteresować