makaron penne z kiszoną kapustą i kminkiem

5 (186 ocen)

makaron z kapustą przypomina łazanki, jest syty i smaczny na obiad.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • makaron penne 1 opakowanie, kapusta kiszona 1/2 kg, woda 1 litr, kminek cały 1,5 łyżki, cukier 1 łyżka, słonina 15 dag/wędzona, kiełbasa śląska 4 sztuki, cebula 1 większa, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Łazanki

Makaron penne z kiszoną kapustą i kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. makaron penne ugotować w osolonej wodzie na "al dente" i odcedzić na durszlaku i przelać zimną wodą................

    kiszoną kapustę zalać wodą, wsypać cukier, kminek ziarenka i gotować na średnim ogniu z 30 minut, nadmiar wody odlać zostawiając z 1 szklankę..............

    cebulę, słoninę wędzoną, kiełbaski pokroić w kostkę, w rondlu podsmażyć słoninę z kiełbaską, dodać cebulę i podsmażyć.............

    dodać kiszoną kapustę ze szklanką wywaru, dusić z 15 minut, doprawić pieprzem, przyprawą w płynie....................

    wsypać makaron, wszystko wymieszać delikatnie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron penne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować