Makaron penne na czerwono

0 (0 ocen)

  • 10 min

smacznie, szybko i czerwono

  • 10 min

Składniki:

  • makaron penne 2 szklanki
    Papryka czerwona świeża 3 sztuki
    natka pietruszki 1/3 pęczka
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    orzechy włoskie 1/3 szklanki
    bazylia suszona 4 łyżki

Makaron penne na czerwono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron. Paprykę czerwoną umyć, osuszyć i piec w nagrzanym piekarniku, aż skórka będzie przypieczona, wyciągnąć i 10 minut przetrzymać w woreczku. Następnie wyciągnąć ją z woreczka i obrać ze skórki. Paprykę, pozostałą część bazyli, natkę pietruszki, bazylię, orzechy i oliwę z oliwek zmiksować na pastę. Doprawić (lub nie) do smaku solą i pieprzem. Wyłożyc pastę na patelnię i wymieszać z ugotowanym makaronem, lekko podgrzewając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy