Makaron nadziewany dynią, fetą i żurawiną

0 (0 ocen)

Wegetariańskie danie, szczególnie dla miłośników dyni.

Składniki:

  • ok 7 sztuk makaronu dużych kolanek
    300g dyni
    150g sera typu feta
    1 łyżeczka curry
    50 g suszonej żurawiny
    2 łyżki oliwy z oliwek
    tymianek

Makaron nadziewany dynią, fetą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wyjąć z wody i odsączyć. Dynię pokroić w kostkę i dusić na patelni z oliwą z oliwek. Dynia musi być miękka. Przestudzić. Dodać pokrojoną w kostkę fetę, żurawinę i curry. Żurawinę należy porozdzielać jeżeli posklejała się w opakowaniu. Delikatnie wymieszać. Takim farszem napełniać kolanka lub muszle. Ustawić jedna przy drugiej w foremce. Można delikatnie spryskać oliwą z oliwek. Zapiekać w 180*C przez 15-20minut. Posypać świeżym tymiankiem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy