Makaron na patelni

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobre danie, zrobione z tego co zalegało w lodówce

  • 30 min

Składniki:

  • 6 wstążek makaronu Tagliatelle
    pół kostki serka topionego szczypiorkowego
    kilka łyżek oleju
    pół cebuli
    4 ząbki czosnku
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    bazylia
    kolendra
    ser żółty
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron na patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Poszatkować cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę. Całość chwilę podsmażyć. Następnie dodać sera topionego i całość roztopić. Dodać koncentrat pomidorowy.
  • 2. Przyprawić solą i pieprzem. Cały czas mieszać. Między czasie makaron ugotować w osolonej wodzie "al dente". Ugotowany makaron przełożyć na patelnię z sosem. Wszystko wymieszać bardzo dokładnie, aż makaron się zabarwi.
  • 3. Posypać startym serem żółtym. Przyprawić kolendrą i bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować