Makaron chow mein z boczniakiem, oliwkami i rzodkiewką

1 (1 ocen)

  • 30 min

Ciekawe połączenie warzyw

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu cho mein
    kilka średniej wielkości rzodkiewek
    5-6 boczniaków
    pół słoiczka oliwek z papryką
    2 marchewki
    1 cebula
    2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
    2 łyżki octu balsamicznego
    olej ryżowy do smażenia
    sól
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron chow mein z boczniakiem, oliwkami i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.cebulkę obieramy kroimy w kostkę i smażymy na oleju, boczniaki oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebulki, razem smażymy, następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w półplasterki marchewkę oraz rzodkiewki, całość smażymy około 3-4 minut, na końcu dodajemy pokrojone w plasterki oliwki. do warzyw dodajemy przyprawę chińską i ocet balsamiczny. Makaron odcedzamy z wody, wrzucamy na patelnię i smażymy z warzywami, na końcu doprawiamy solą i podajemy z dowolną surówką

Porady

Jeśli ktoś nie ma dostępu do boczniaków można użyć pieczarek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować