1 opakowanie makaronu cho mein
kilka średniej wielkości rzodkiewek
5-6 boczniaków
pół słoiczka oliwek z papryką
2 marchewki
1 cebula
2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
2 łyżki octu balsamicznego
olej ryżowy do smażenia
sól
Makaron chow mein z boczniakiem, oliwkami i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.cebulkę obieramy kroimy w kostkę i smażymy na oleju, boczniaki oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebulki, razem smażymy, następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w półplasterki marchewkę oraz rzodkiewki, całość smażymy około 3-4 minut, na końcu dodajemy pokrojone w plasterki oliwki. do warzyw dodajemy przyprawę chińską i ocet balsamiczny. Makaron odcedzamy z wody, wrzucamy na patelnię i smażymy z warzywami, na końcu doprawiamy solą i podajemy z dowolną surówką
Porady
Jeśli ktoś nie ma dostępu do boczniaków można użyć pieczarek.
Komentarze