Makaron Casarecce z sosem czterogrzybowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przypadkowy, ale udany pomysł

  • 10 min

Składniki:

  • 20 dag makaron Cassarecee Mogą być świderki
    25 dag grzybów leśnych mieszanych
    2 łyżki masła naturalnego
    1 mały kubek ŚMIETANY 22 %,
    1 kostka grzybowa,
    1 cebula,
    1 duży ząbek czosnek,
    20 dag sera zółtego,
    sos sojowy grzybowy,
    pieprz mielony,
    ew koperek,
    oliwa z oliwek,
    Sól

Makaron casarecce z sosem czterogrzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron z sosem czterogrzybowym 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem, w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę.Poddusić ją i włożyć grubo pokrojone grzyby.Ja dałam mieszankę kurek z podgrzybkami, maślakami i kozakami.Podlać rozpuszczoną w szklance wody kostką grzybową.Dusić ok. 40 min.
  • 3. Dodać śmietanę, dusić jeszcze ok. 15 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i sosem sojowym.Ser zetrzeć na drobnej tarce.Na talerzu ułożyć makaron.Na nim grzyby, posypać tartym serem i ew. koperkiem.SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy