20 dag makaron Cassarecee Mogą być świderki
25 dag grzybów leśnych mieszanych
2 łyżki masła naturalnego
1 mały kubek ŚMIETANY 22 %,
1 kostka grzybowa,
1 cebula,
1 duży ząbek czosnek,
20 dag sera zółtego,
sos sojowy grzybowy,
pieprz mielony,
ew koperek,
oliwa z oliwek,
Sól
Makaron casarecce z sosem czterogrzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować zgodnie z przepisem, w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek.
2.Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę.Poddusić ją i włożyć grubo pokrojone grzyby.Ja dałam mieszankę kurek z podgrzybkami, maślakami i kozakami.Podlać rozpuszczoną w szklance wody kostką grzybową.Dusić ok. 40 min.
3.Dodać śmietanę, dusić jeszcze ok. 15 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i sosem sojowym.Ser zetrzeć na drobnej tarce.Na talerzu ułożyć makaron.Na nim grzyby, posypać tartym serem i ew. koperkiem.SMACZNEGO!
Komentarze