Makaron Boscaiola

4.51 (173 ocen)

Bardzo szybki przepis, na pyszne danie

Składniki:

  • 400 g makaronu
    2 łyżki oliwy
    150 g boczku wędzonego
    200 g pieczarek
    2 ząbki czosnku
    300 ml śmietanki 30 %
    100 sera żółtego lub parmezanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron boscaiola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni, na oliwie. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do boczku. Doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zalewamy kremówką i gotujemy jeszcze przez kilka minut.
  • 3. Ser ścieramy na tarce i dosypujemy do sosu. Na koniec wszystko mieszamy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować