Spaghetti a’la carbonara

4.5 (183 ocen)

Makaron spaghetti w serowym sosie z szynką

Składniki:

  • 300g makaronu spaghetti
    100g surowej szynki
    250g serka mascarpone
    25g startego parmezanu
    2-3 szalotki
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    bazylia do dekoracji
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Spaghetti a’la carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szalotki pokroić w kostkę, zeszklić na patelni. Szynkę pokroić w kostkę, dodać do szalotek, podsmażyć na złoto. Następnie dodać ser mascarpone i parmezan (odłożyć trochę), wymieszać. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać lubczyk. Makaron przełożyć do sosu, wymieszać i wyłożyć na talerze. Gotowe danie posypać parmezanem i udekorować bazylią.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Mascarpone Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować