Majonez z fasoli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Inna wersja majonezu domowej roboty.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki ugotowanej fasoli
    1/3 szklanki oleju
    1 łyżka mąki
    1/2 szklanki wody
    2 ząbki czosnku
    sok z cytryny
    sól

Majonez z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę myjemy, gotujemy i odstawiamy. Podgrzewamy 1/3 szklanki oleju i wsypujemy 1 łyżkę mąki, mieszamy. Następnie krótko prażymy na małym ogniu, dolewamy 1/2 szklanki wody i całość gotujemy około 3 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 1/2 szklanki ugotowanej fasoli, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny i sól. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy