Majonezowe brownie z truskawkami

3 (2 ocen)

Niesamowite ciasto z majonezem! Rozpływa się w ustach, a dodatek truskawek świetnie pasuje do czekoladowego smaku. Jedno z lepszych brownie jakie jadłam (i zrobiłam ;) )

Składniki:

  • 6 jajek
    300 g cukru
    200 g czekolady 40%
    100 g mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    40 g kakao
    200 g majonezu
    10 truskawek
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery Majonez

Majonezowe brownie z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miski, wsypać cukier i ubić na puszystą białą masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, lekko przestudzić i wlewać do masy jajecznej cały czas miksując. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać wraz z kakao do miski. Zmiksować. Dołożyć 200 g majonezu (najlepszy taki o łagodnym smaku), zmiksować. Masę przełożyć do formy 18x28cm, wyrównać. Odszypułkowane truskawki przekroić na połówki i ułożyć na cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut. Ciasto można podawać na ciepło, z kulką lodów waniliowych, dobrze smakuje także na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czekolada Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować