Maliny w syropie

4.5 (181 ocen)

Coś pysznego na zimowe dni i bogactwo witaminki C. Idealne do herbatki.

Składniki:

  • ok kg malin
    2 szklanki wody
    2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Maliny w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maliny w syropie 1. Maliny przebrać, oczyścić (ja nigdy nie płuczę, ponieważ maliny są bardzo delikatne.
  • Maliny w syropie 2. Napełnić małe słoiczki np. po koncentratach pomidorowych naszymi malinami.
  • Maliny w syropie 3. Cukier z wodą zagotować i zalewać malinki, zostawiając odrobinę miejsca na sok, który maliny puszczą podczas pasteryzacji. Zamknąć słoiczki.Pasteryzować ok 15 min.

Porady

Fajny i zdrowy prezent dla naszych znajomych,bądź rodziny w zimowe dni :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też przepis na placek z malinami!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować