LUNCHOWA SAŁATKA

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealna kolacja lub drugie śniadanie do pracy czy szkoły

  • 20 min

Składniki:

  • 50 g pęczaku
    30 g kaszy bulgur
    10 g zielonej soczewicy
    8 pomidorków koktajlowych
    10 dag fety
    pól czerwonej cebuli
    10 czarnych oliwek
    sos:
    1/3 szklanki oleju lub oliwy z oliwek
    sok z 1/3 cytryny
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki wody
    1/4 łyżeczki bazylii
    1/4 łyżeczki oregano
    sól i pieprz do smaku

Lunchowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak, soczewicę oraz bulgur gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut, po
    tym czasie odcedzamy i przekładamy do salaterki. Dodajemy połówki
    pomidorków koktajlowych, połówki oliwek, piórka cebuli. kawałki fety.
    Z podanych składników przygotowuejmy sos, polewamy nim sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy