Luksusowy kotlet dla zakochanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obieramy, kroimy na
grube krążki i usuwamy gniazda
nasienne. Lekko podsmażamy na maśle. Odstawiamy do wystygnięcia.
Do mięsa wbijamy jajka,
doprawiamy solą, pieprzem,
majerankiem i chili, mieszamy.
Dzielimy na cztery porcje.
2.Z wafli wycinamy serca. Rozkładamy
mięso, wciskamy w nie
po 2 krążki jabłek. Przykrywamy
drugim waflem.
3.Serca panierujemy w jajku
i bułce tartej i smażymy ok. 2 minut.
Odwracamy dwukrotnie.
Przekładamy do wygrzanego żaroodpornego
naczynia, na każdym
kładziemy trochę masła. Przykrywamy
i odstawiamy
w ciepłe miejsce na 10 minut.
Posypujemy posiekaną natką.
Komentarze