Lukier królewski do dekoracji - royal icing

4.5 (148 ocen)

  • Łatwy

Idealny lukier do dekoracji ciast i ciasteczek, świetnie się przechowuje i szybko schnie.

  • Łatwy

Składniki:


  • - cukier puder: 25 dekagramów
    - ocet winny: 1 łyżeczka
    - woda: 2 łyżki
    - aromat rumowy: 0.25 łyżeczki
    - białko jaja klasy L: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lukier królewski do dekoracji - royal icing - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier puder przesypujemy do miski, możemy go przesiać, ja nie przesiewałam.
    Dodajemy białko, ocet i mieszamy trzepaczką, tak aby po włączeniu miksera/blendera czy innej maszynerii wszystko nie wzbiło się w powietrze.
    Miksujemy na najmniejszych obrotach przez 4-5 minut lub ręcznie ucieramy 6-8.
  • 2. Dekorujemy wypieki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować