Lukier cytrynowy

5 (183 ocen)

Mocno cytrynowy, idealny do ciastek, do ciasta drożdżowego, do wszelkich deserów. Idealny dla wielbicieli cytrynowych smaków. Robi się go ekspresowo i smakuje bardzo dobrze.

Składniki:

  • 2 łyżki soku z cytryny
    Cukier puder (około 1 szklanki)
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Lukier

Lukier cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyciskamy sok z cytryny, powoli dodajemy cukier puder. Stopniowo, mieszając. Aż uzyskamy odpowiednią gęstość lukru. Lukier powinien mieć konsystencję śmietany. Gdy jest za rzadki, dodajemy cukier, gdy za gęsty - sok z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować