Łosoś zapiekany z brokułami i sosem chrzanowym

4.49 (178 ocen)

Pyszne danie na szybki obiad, polecam :)

Składniki:

  • filet z łososia (ok. 220 g)
    brokuły (ok 350 g)
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki startej mozzarelli

    marynata do łososia:

    łyżka soku z cytryny
    łyżeczka estragonu
    łyżka chrzanu

    sos chrzanowy:

    3 łyżki jogurtu naturalnego
    łyżka chrzanu
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Łosoś zapiekany z brokułami i sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia nacieramy marynatą, odstawiamy na czas gotowania brokułów.

    Brokuły gotujemy ok. 5 minut i odsączamy.
  • 2. Następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym.

    Polewamy jogurtem wymieszanym z mozzarellą.

    Łososia kroimy w plastry i układamy na brokułach.
  • 3. Całość zapiekamy około 15-20 minut w 180 stopniach.

    Przed podaniem polewamy sosem chrzanowym.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Chrzan Łosoś Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować