Łosoś z serem i sosem tatarskim

0 (0 ocen)

Pieczony łosoś urozmaicony o pyszny sos tatarski.

Składniki:

  • 2 filety z łososia
    100g twardego sera długodojrzewającego
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 ogórek kiszony
    1/2 małej cebuli
    5 marynowanych podgrzybków
    1/2 łyżeczki musztardy
    1/2 łyżeczki chrzanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z serem i sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z łososia nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 20 minut.
  • 2. Ser ścieramy na małych oczkach tarki. Posypujemy nim obficie filety.
  • 3. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 minut.
  • 4. Kiedy łosoś się piecze przygotowujemy sos: cebulę i podgrzybki drobno kroimy, ogórka ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem, solą i pieprzem.
  • 5. Po upieczeniu polewamy rybę sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować