Łosoś z sałatką wiosenną i bagietką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bazylię myjemy. Pomidory
i cytrynę sparzamy, kroimy
w plastry. Rybę myjemy, osuszamy
i kroimy w 4 kawałki.
Oprószamy solą i pieprzem
i wykładamy pomidory, cytrynę
i bazylię. Zawijamy w folię
aluminiową. Pieczemy na
grillu. Bagietkę kroimy, smarujemy
przeciśniętym przez
praskę i wymieszanym z oliwą
czosnkiem, grillujemy
2.Sałatka: jajka gotujemy na
twardo, obieramy i kroimy
w ćwiartki. Sałaty myjemy,
rwiemy w kawałki. Z limonki
wyciskamy sok, skrapiamy
sałatę i solimy. Oliwki i pomidorki
przekrawamy. Ogórka
obieramy i kroimy w plasterki.
Wszystkie warzywa mieszamy,
dodajemy jajka. Jogurt
mieszamy z solą i pieprzem.
Polewamy sałatkę. Podajemy
z bagietką i łososiem
Komentarze