Łosoś z sałatką wiosenną i bagietką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gdy pogoda dopisuje, rodzina Gomolińskich z Ostrzeszowa grilluje. Często zaglądają do nich sąsiedzi skuszeni smakowitym zapachem.

Składniki:

  • ● 80 dag łososia
    ● 20 dag pomidorów
    ● cytryna
    ● 4 gałązki bazylii
    ● bagietka
    ● 4 ząbki czosnku
    ● oliwa z oliwek
    ● sól, pieprz
    Sałatka:
    ● mieszanka sałat
    ● 4-5 pomidorków koktajlowych
    ● 2 jajka
    ● ogórek
    ● limonka
    ● mały naturalny jogurt
    ● czarne oliwki bez pestek
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z sałatką wiosenną i bagietką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bazylię myjemy. Pomidory
    i cytrynę sparzamy, kroimy
    w plastry. Rybę myjemy, osuszamy
    i kroimy w 4 kawałki.
    Oprószamy solą i pieprzem
    i wykładamy pomidory, cytrynę
    i bazylię. Zawijamy w folię
    aluminiową. Pieczemy na
    grillu. Bagietkę kroimy, smarujemy
    przeciśniętym przez
    praskę i wymieszanym z oliwą
    czosnkiem, grillujemy
  • 2. Sałatka: jajka gotujemy na
    twardo, obieramy i kroimy
    w ćwiartki. Sałaty myjemy,
    rwiemy w kawałki. Z limonki
    wyciskamy sok, skrapiamy
    sałatę i solimy. Oliwki i pomidorki
    przekrawamy. Ogórka
    obieramy i kroimy w plasterki.
    Wszystkie warzywa mieszamy,
    dodajemy jajka. Jogurt
    mieszamy z solą i pieprzem.
    Polewamy sałatkę. Podajemy
    z bagietką i łososiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować