Łosoś z puree szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczne i zdrowe a ponadto kolorowe

  • 15 min

Składniki:

  • 200g świeżego łososia
    szczypta rozmarynu
    szczypta szałwii
    sól,świeżo zmielony pieprz
    3 łyżki oleju
    garść płatków migdałowych

    puree ziemniaczane:
    4 ziemniaki
    szczypta czosnku granulowanego
    sól
    200g szpinaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Łosoś z puree szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć,ułożyć na blasze wysmarowanej olejem.Natrzeć solą,pieprzem .Posypać płatkami migdałów i ziołami.Na koniec polać olejem i wstawić do piekarnika.Piec w temp 200 stopni około 20 minut.
  • 2. Natomiast ziemniaki obrać,ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.Szpinak odmrozić,dobrze odsączyć.Podsmażyć na oleju i doprawić solą,pieprzem i czosnkiem.Ziemniaki i szpinak zmielić na maszynce do mielenia.Formować kulki,obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.

Komentarze

Podobne przepisy