Łosoś z piekarnika

0 (0 ocen)

Kolejny przepis na błyskawiczny obiad. Ryba jest gotowa po 15 minutach, wystarczy w tym czasie ugotować np ryż i pyszne danie możemy podawać. Dobrym dodatkiem będą guacamole

Składniki:

  • 500 g filet z łososia, przekroić na 2 kawałki
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżeczka mielonego kminu
    1/4 łyżeczki chili w proszku
    Sól i pieprz

Łosoś z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Rozgrzać piekarnik do 210 stopni C.
  • 2. .Natrzeć łososia oliwą z oliwek i doprawić kminem, chili w proszku, solą i pieprzem.
  • 3. Umieścić łososia, skórą do dołu , na blaszce lub patelni żeliwnej. wstawić do piekarnika
  • 4. Piec aż łosoś będzie gotowy przez około 12 do 15 minut.
    Podawać łososia z limonką i kolendrą.

Komentarze

Podobne przepisy