Łosoś z pieczarkami

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na pracę w kuchni mam czas w weekendy.

Składniki:

  • ● 50 dag pieczarek
    ● ok. 1 kg dzwonek z łososia
    ● 2 łyżki śmietany 18-proc.
    ● średnia cebula
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżeczka mąki
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Smażymy z cebulą na rozgrzanym oleju. Wlewamy 2 szklanki wody i dusimy ok. 35 minut. Następnie doprawiamy. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Chwilę gotujemy.
  • 2. Łososia myjemy. Gotujemy ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy i ostrożnie usuwamy skórę. Rybę wkładamy do pieczarek. Dusimy kolejne 5 minut.
  • 3. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Dodajemy do potrawy. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować