Łosoś z pieca

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ta wersja łososia zawsze spotyka się z zachwytem moich gości :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Filet z łososia: 2 sztuki
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - koperek: 0.5 pęczka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - sałata: 0.5 sztuki
    - jogurt naturalny: 2 łyżki
    - szczypiorek: 0.25 pęczka
    - Posiekany koperek: 1 łyżka
    - sos balsamiczny: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Filety posolić, skropić sokiem z 1 cytryny, popieprzyć, obłożyć koperkiem. Włożyć na kilka godzin do lodówki.

    2.Po tym czasie włożyć je do naczynia żaroodpornego (bez koperku) i skropić oliwą z oliwek. Nie przykrywać. Piec 25-30 min. w 180 stopniach.

    3.Podałam na sałacie, polałam sosem: wymieszałam jogurt naturalny, szczypiorek i koperek. Skropiłam sosem balsamicznym.

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować