Łosoś z parmezanem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna rybka w chrupiącej panierce.

  • 20 min

Składniki:


  • 8 dzwonków z łososia
    10 łyżek bułki tartej
    3 łyżki koperku
    100g parmezanu
    Do smaku sól
    Do smaku papryka ostra
    1 cytryna
    3 łyżki oliwy z oliwek

Łosoś z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą mieszamy z solą oraz papryką ostrą. Dodajemy posiekany koperek, starty parmezan oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny i oliwę z oliwek - mieszamy. Dzwonki łososia dokładnie myjemy, osuszamy a następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakładamy przygotowaną wcześniej panierkę. Zapiekamy ok 15 min w temp. 180’C, na złoty kolor. Smacznego !!

Porady

Zamiast łososia można użyć innej ryby np. dzwonków karpia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy