Łosoś z brokułami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

To moje ulubione danie. Jest szybkie, proste w przygotowaniu i, co najważniejsze, smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • ● 1/2 kg filetów z łososia (może być mrożony)
    ● 1/2 brokuła
    ● łyżka oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● mały słoiczek kaparów
    ● sok z cytryny i oliwa z oliwy do skropienia potrawy

Łosoś z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś z brokułami 1. Plastry łososia starannie
    myjemy pod bieżącą wodą
    i osuszamy papierowym ręcznikiem
    kuchennym. Podsmażamy
    na patelni na rozgrzanym
    oleju z obu stron.
  • Łosoś z brokułami 2. Do ryby dodajemy kapary,
    przyprawiamy solą i pieprzem.
    Dusimy pod przykryciem przez
    kilka minut.
  • Łosoś z brokułami 3. Brokuła myjemy, dzielimy
    na różyczki i gotujemy na parze. Łososia i kapary wykładamy
    na talerz, skrapiamy oliwą
    z oliwek i sokiem z cytryny.
    Obok kładziemy brokuła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy