To moje ulubione danie. Jest szybkie, proste w przygotowaniu i, co najważniejsze, smakuje wyśmienicie.
Składniki:
● 1/2 kg filetów z łososia (może być mrożony)
● 1/2 brokuła
● łyżka oleju
● sól
● pieprz
● mały słoiczek kaparów
● sok z cytryny i oliwa z oliwy do skropienia potrawy
Łosoś z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry łososia starannie
myjemy pod bieżącą wodą
i osuszamy papierowym ręcznikiem
kuchennym. Podsmażamy
na patelni na rozgrzanym
oleju z obu stron.
2.Do ryby dodajemy kapary,
przyprawiamy solą i pieprzem.
Dusimy pod przykryciem przez
kilka minut.
3.Brokuła myjemy, dzielimy
na różyczki i gotujemy na parze. Łososia i kapary wykładamy
na talerz, skrapiamy oliwą
z oliwek i sokiem z cytryny.
Obok kładziemy brokuła.
Komentarze