Łosoś w pomidorach

0 (0 ocen)

Każdy zasługuje od czasu do czasu na królewski obiad. A takim jest właśnie łosoś.Delikatne mięso idealnie komponuje się z kwaskowatymi pomidorkami.

Składniki:

  • Składniki :
    świeży łosoś 500g,
    200g pomidorów koktajlowych,
    1 cebula,
    oliwa,
    sól, pieprz,
    3 łyżeczki tymianku.

Łosoś w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Łososia oczyść i opłukaj. Osusz ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Do kubka wlej oliwę, wrzuć tymianek, pieprz i sól. Natrzyj rybę wcześniej przygotowaną oliwą i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Do naczynia żaroodpornego włóż pomidorki i pokrojoną cebulę w piórka oraz łososia. Całość wsadź do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy