Łosoś w miodowo-musztardowej marynacie

4.48 (184 ocen)

Połączenie miodu i musztardy to absolutna klasyka, pasująca do każdego rodzaju mięsa. Jak się okazuje, łosoś w takiej marynacie również smakuje doskonale.

Składniki:

  • 1 duży filet z łososia
    3 łyżeczki musztardy francuskiej
    2 łyżeczki miodu
    1 cytryna
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w miodowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę mieszamy z miodem.
  • 2. Filety z łososia myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawiamy na minimum 20 minut.
  • 3. Łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować