Łosoś w lawendowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Inspiracje kuchnią prowansalską .( Francja)

  • 4 godz.

Składniki:

  • 2 dzwonka z łososia
    2 cytryny
    1/2 szklanki oleju ( z pestek winogron )
    1/2 łyżeczki soli lawendowej ( kuchennej )
    1 łyżeczka miodu lawendowego
    1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu
    1 herbatka lawendowa
    1/4 szklanki wrzątku
    2 łyżki masła
    olej
    mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś w lawendowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś 1. Zalać herbatę lawendową wrzątkiem - parzyć 3 minuty, odcedzić i ostudzić . Dzwonka łososia ułożyć w zamykanym pojemniczku . Sok wyciśnięty z cytryn zmieszać z olejem , solą lawendową , miodem , herbatą i pieprzem .Zalać rybę i wstawić zamknięty pojemnik do lodówki na minimum 4 godziny ( w trakcie przewrócić kilka razy ).
    Wyjąć z marynaty , Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Posypać mąką .
    Na patelni rozgrzać olej . Smażyć łososia na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i doprowadzić do tego by się spieniło.
    Podawać z ziemniakami podsmażonymi na rumiano lub frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lawenda Łosoś Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować