Łosoś w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 10 min

Rybna niespodzianka !

  • 10 min

Składniki:

  • • 70 dkg łososia bez skóry
    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • pęczek koperku
    • sok z 1 cytryny
    • sól, pieprz
    • 1 żółtko
    • 2 łyżki mleka

Łosoś w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Łososia natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypać koperkiem i marynować godzinę.
  • 2. • Zawinąć szczelnie w ciasto francuskie, z resztek ciasta wyciąć rybki i położyć na wierzchu.
  • 3. • Roztrzepać żółtko z mlekiem i posmarować całe ciasto na wierzchu.
    • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st.C na 40 minut.
  • 4. Ryba była tak pyszna, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia w przekroju!

Porady

Łososia można zastąpić każdą inną rybą bez ości. Podawać z zieloną sałatą z ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.55 (274 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim