Łosoś szałwiowo - szafranowy z jabłkiem

0 (0 ocen)

Pyszny, delikatny i ma bardzo mało kalorii - czegóż chcieć więcej?

Składniki:

  • - ok 330g świeżego filetu z łososia
    - 1 łyżka oleju
    - 1 łyżka soku z cytryny
    - 1 jabłko ( średnie)
    - 1 łyżka posiekanej a najlepiej podartej szałwii ( może być suszona)
    - szczypta szafranu
    - sól, pieprz do smaku

Łosoś szałwiowo - szafranowy z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy olej i rozsmarowujemy. Łososia myjemy, osuszamy i układamy do naczynia. Łososia polewamy sokiem z cytryny, posypujemy szałwią i szafranem. Jabłka myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kawałki - obojętnie jakie. Układamy na łososiu i obok. Wszystko przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160C ( przy termoobiegu) na 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy