Łosoś pod pierzynką z brokuła

0 (0 ocen)

  • 26 godz.

Łosoś tym razem z selerem naciowym i brokułem :-) Musze przyznać że był naprawdę dobry jak dla mnie. Zdrowo i kolorowo

  • 26 godz.

Składniki:

  • 3 kawałki łososia
    1/3 selera naciowego
    1/2 brokuła
    10 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
    1 papryczka chili
    sól, pieprz
    1 łyżeczka majeranku
    1 cebula
    1 łyżka masła

Łosoś pod pierzynką z brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia marynuję, doprawiam sola, pieprzem, majerankiem, cebulką pokrojoną i odstawiam na noc do lodówki. Seler naciowy myję, kroję na kawałki i duszę na masełku na patelni. Brokuł gotuję aldente w osolonej wodzie. Następnie miksuje blenderem, odcedzony, doprawiam solą, pieprzem, można dodać odrobiną wody jak będzie za suchy. W naczyniu żaroodpornym układam, seler, na to łososia i wstawiam do piekarnika na 20 minut temp 180 stopni. Następnie wyjmuje , obkładam łososia brokułem, dodaję pomidorki , chili i zapiekam jeszcze 10 minut. Przed podaniem dekoruję pietruszką natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy