Łosoś pod pierzynką

4.5 (198 ocen)

Ciekawie prezentuje się na stole i wyśmienicie smakuje.

Składniki:

  • 20 dag łososia wędzonego
    30 dag mrożonego szpinaku
    3 jajka
    30 dag twarożku
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki mąki
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    szczypiorek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Łosoś pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka posolić i ubić.Dodać żółtka,a następnie mąkę.Dokładnie wymieszać.
  • 2. Szpinak rozmrozić,odsączyć i odcisnąć nadmiar wody.Doprawić czosnkiem,solą i pieprzem.
  • 3. Blachę 26x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić przygotowaną masę szpinakową. Piec 15-20 min w temp.180'.Wystudzić.
  • 4. Twarożek połączyć z czosnkiem,jogurtem,solą i pieprzem.Masa nie może być zbyt rzadka.Wyłożyć połowę twarożku na ciasto szpinakowe,rozłożyć łososia i przykryć resztą twarożku.Udekorować szczypiorkiem.Schłodzić w lodówce.Kroić niewielkie kawałeczki.
  • 5. Inspiracja:Mój własny przepis.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ser biały Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować