Łosoś pieczony z tymiankiem

4.5 (172 ocen)

Zdrowy, pyszny i szybki obiad

Składniki:

  • Przygotuj:

    łososia
    kilka ząbków czosnku
    cytrynę
    świeże gałązki tymianku




Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy.
  • 2. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
  • 3. Całą rybę nacinamy równolegle, tak by w powstałe kieszenie móc włożyć plasterki czosnku i gałązki świeżego tymianku, uważając by nie przeciąć skóry. Wkładamy do rękawa, i pieczemy w temp. 180C przez ok. 20-30min.
  • 4. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować