• Dla 2 osób
  • Średni

z grzybową krustą

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Filet z łososia: 300 gramów
    - Grzyby mrożone (prawdziwki lub borowiki): 80 gramów
    - cebula: 100 gramów
    - masło: 60 gramów
    - bułka tarta: 60 gramów
    - parmezan: 20 gramów
    - Suszony Koperek Kamis: 1 szczypta
    - suszona natka pietruszki Kamis: 1 szczypta
    - sól morska Kamis: 1 szczypta
    - pieprz kolorowy w młynku Kamis: 1 szczypta
    - Czosnek granulowany Kamis: 1 szczypta
    - Mieszanka sałat Fit & Easy: 1 opakowanie
    - Oliwa z pestek dyni: 1 łyżeczka
    - Świeże zioła do dekoracji (koperek, natka pietruszki): 3 szczypty
    - olej: 3 łyżki
    - papier do gotowania i pieczenia SAGA: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Filet z łososia Przystawki

Łosoś pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia przyprawić solą i pieprzem, pieczemy 15 min w 100st.
  • Koperek Kamis 2. Grzyby podsmażyć z cebulą na oleju, dodać suszone zioła i przyprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem. Wystudzone grzyby zmiksować z bułką tartą, parmezanem i masłem.
  • 3. Powstałą masę włożyć pomiędzy dwa arkusze papieru, rozwałkować na grubość ½ cm, a następnie zamrozić wraz z papierem.
  • Fit & Easy Weekend 4. Na upieczonego łososia wykroić plastry zamrożonej krusty, a następnie zapiec w nagrzanym piekarniku (5 min.). Podawać na bukiecie sałat skropionym olejem z dyni i udekorowanych świeżymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować