Łosoś parowany w sosie chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Banalnie prosty i niespodziewanie pyszny sposób na łososia.

  • 30 min

Składniki:

  • porcja łososia ok. 10 dag
    plasterek serka Hochland twarogowy z chrzanem
    sól morska
    pieprz kolorowy
    ćwiartka limonki
    kiełki brokuła

Łosoś parowany w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia nacieramy solą i pieprzem.
  • 2. Kładziemy na folię aluminiową, obkładamy kawałkami limonki. Na wierzch łososia kładziemy serek. Zawijamy w folię. Parujemy ok. 20 minut. Łososia wyjmujemy posypujemy kiełkami podajemy z ulubionymi warzywami.

Porady

Zamiast serka Hochland możemy użyć 2-3 łyżek twarogu wymieszanego z połową łyżeczki chrzanu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy