Łosoś na parze z sosem jogurtowym

0 (0 ocen)

Polecam nie tylko osobom na diecie! Najlepiej smakuje z ryżem i surówką

Składniki:

  • filet z łososia
    sól
    pieprz
    koperek

    sos:
    jogurt naturalny
    majonez
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś na parze z sosem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z łososia dzielimy na części o szerokości ok 5 cm. Myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ze wszystkich stron nacieramy sola, odrobiną pieprzu. Posypujemy koperkiem.
  • 2. Gotujemy na parze w parowarze ok. 20-25 minut (w zależności od grubości fileta). Sprawdzamy aby mięso było miękkie.
  • 3. Sos: jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy trochę posiekanego koperku, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz. Mieszamy i polewamy rybę.

Porady

Jeśli mamy więcej sosu możemy nim też polać ryż.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować