Łosoś na cukinii z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia umyć,osuszyć, nożem odciąć skórkę. Rybę nakropić z obu stron sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem. Odstawić do lodówki pod przykryciem na około 30 min.
Marchewkę obrać pokroić w tak zwane "obierki" najlepiej to zrobić obierakiem do warzyw,cukinie umyć i pokroić w cieniutkie plastry.
Na patelni rozgrzać masło podsmażyc marchewkę gdy trochę zmięknie dodać cukinie doprawić solą ,pieprzem i papryką smażyć do miękkości co jakiś czas mieszając.
Łososia, usmażyć na rozgrzanym maśle po 3 min. z obu stron aż zmieni kolor na jaśniejszy.
Na talerz wyłożyć usmażoną cukinię z marchewką na to łososia. Danie podawać z ryżem,kaszą lub frytkami.
Komentarze